i love islam

lailahaillallah..

zikrullah n doa

Sunday, April 3, 2011

LA TAHZAN KERANA CINTA...


sedang aku mencari sesuatu untuk memuhasabah diri..

aku menjumpai sesuatu yang berguna untuk diriku..

aku tahu..diri ini sangat lemah kerana CINTA kepada seseorang..

aku juga tahu bezaku dgn seseorang...jauh sama sekali..

dia mungkin memilih "dia"..dan aku redha..

sejak semalam aku memikirkan ini..

CINTA ini..duniawi..

aku juga sedar ianya hanya akan merapuhkan iman yang sedang ku bangunkan..

dan aku tersangat sedar yang CINTA ini...erm..ntah...akan ke mana...

mengenangkan diri yang begini..aku hanya tersenyum, berkata dgn diriku..

"sedarkah engkau siapa yang engkau cintai?dan sedarkah engkau siapakah engkau?

ALLAH..aku sungguh sedar...aku hanya mahukan CINTAMU YA RABB kini..

bantulah aku YA ALLAH..

Bimbinglah hatiku YA ALLAH..

IZINKAN KAKIKU TERUS BERJALAN KE RUMAHMU..

HADIRKAN HATIKU DI SETIAP SOLAT MENEMUIMU YA ALLAH...

MOHON DENGAN SANGAT.........


HAWA..

andai enkgau masih remaja,jadilah anak yg soleh buat kedua ibu bapamu,andai engkau sudah bersuami jadilah isteri yg meringankan beban suamimu,andai engkau masih ibu didiklah anakmu sehingga tidak gentar memperjuangkan ad din Allah..

HAWA..

andai engkau belum berkahwin jgn kau risau jodohmu,ingatlah HAWA janji Tuhan kita,wanita yg baik adalah utk lelaki yg baik.jangan dimulakan sebuah pertemuan dengan lelaki yg bukan muhrim krn aku khuatir dari mata jatuh ke hati,maka lahirnya senyuman maka tercetus salam dan sekaligus disusuli dgn pertemuan takut lahirnya nafsu kejahatan yg menguasai diri..

HAWA..

lelaki yg baik tidak melihat paras rupa,lelaki yg soleh tidak memilih wanita melalui keseksiannya,lelaki yg warak tidak menilai wanita melalui keayuannya, kemanjaannya,serta kemampuannya mengoncang iman lelaki.tetapi lelaki yg baik akan menilai wanita melalui akhlaknya,peribadinya dan yg penting pegangan agamanya..

lelaki yg baik juga tidak menginginkan pertemuan dgn wanita yg bukan muhrimnya krn dia takut memberi kesempatan kpd syaitan utk menggodanya.lelaki yg warak juga tidak mahu bermain cinta krn dia tahu apa matlamat dalam sebuah pertemuan lelaki dan wanita yakni sebuah perkahwinan..

OLEH ITU HAWA..

jagalah pandanganmu,awasilah auratmu,peliharalah akhlakmu,kuatkan pendirianmu.andai ditakdirkan tiada cinta daripada ADAM untukmu,cukup hanya cinta ALLAH memenuhi dan menyinari kekosongan jiwamu,biarlh hanya cinta daripada kedua IBU BAPAmu yg memberi hangat kebahagiaan buat dirimu,cukuplah sekadar cinta ADIK BERADIK serta KELUARGA yg membahagiakanmu..

HAWA..

cintailah ALLAH dikala susah dan senang krn kau akan memperoleh cinta daripada insan yg juga menyintai ALLAH..cintailah kedua IBU BAPAmu krn kau akan memperoleh keredhaan ALLAH.cintailah KELUARGAmu krn kau tak akan jumpa cinta yg bahagia selain dari cinta keluarga....


~LA TAHZAN..INNALLAHA MA'NA~

No comments:

Post a Comment